Apfelstrudel i filoknyte 20
Skapa en modern twist på den klassiska Apfelstrudeln med våra filoknyten. Fyllda med äpplen, mandel och kryddor blir dessa knyten en läcker dessert eller fika. Följ vårt enkla recept med Odenses ingredienser för att imponera på dina gäster med denna spröda delikatess!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 250 g Äpplen
- 25 g Ströbröd
- 25 g Socker
- 15 g Russin
- 15 g Mandelsplitter
- 1 tsk Kanel malen
-
30 g riven
- 1 pkt Filodeg (200 g)
- 100 g Smör smält
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Skala och skär äpplena i små tärningar.
-
Blanda äpplen, ströbröd, socker, russin, mandelsplitter, kanel och riven mandelmassa.
-
Pensla filodegen med vatten och lägg den dubbel.
-
Skär ut fyrkantiga bitar 10 cm x 10 cm. Lägg en sked fyllning i mitten av de fyrkantiga bitarna och pensla kanterna med lite vatten. Nyp ihop så att det blir en liten påse.
-
Smält smöret i mikrougn och pensla påsarna med detta.
-
Grädda i ugn 180˚C under ca 12 min.
-
För ett läckert utseende pensla gärna de avsvalnade påsarna med Odense ätbara Guld- eller Silver pulver.
Tips
Servera gärna med lätt vispad grädde eller kvarg. Vill du ha en mer kalorisnål variant så välj lättkvarg med endast 0,1%fett.