Svårighetsgrad
Förberedelsetid
10 minuter
Total tid
30 minuter

Bakade äpplen med mandelmassa och chokladkanelsås 4

Ingredienser

Receptet är beräknat för 4 personer

Så här gör du

  1. Halvera äpplena och ta bort kärnhuset. Riv mandelmassa och fördela på äpplenas snittyta.
  2. Strö över hasselnötsflingor och därefter en blandning av socker och kanel.
  3. Baka äpplena i 175 ° C i 15-20 minuter tills de är mjuka och gyllene på toppen.
  4. Finhacka chokladen. Värm mjölk och kanelstång till kokpunkten och låt det dra i 2 minuter. Ta kastrullen från värmen, ta bort kanelstången och rör ned chokladen.
  5. Servera chokladsåsen till äpplena, eventuellt med en kula vaniljglass till.

Tips

Bäst resultat blir det om du använder ett fast och syrligt äpple som till exempel Discovery, Aroma eller Ingrid Marie.

Produkter i receptet