Svårighetsgrad
Arbetstid
10 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Bakade äpplen med mandelmassa och chokladkanelsås 4

Ingredienser

Receptet är beräknat för 4 personer

  • 2 stora, röda Äpplen
  • 60 g
  • 1 msk Rörsocker
  • 0,50 tsk Kanel , malen
  • 1 msk Hasselnötsflingor
  • 1 dl Mjölk
  • 1 Kanelstång , liten

Så här gör du

  1. Halvera äpplena och ta bort kärnhuset. Riv mandelmassa och fördela på äpplenas snittyta.
  2. Strö över hasselnötsflingor och därefter en blandning av socker och kanel.
  3. Baka äpplena i 175 ° C i 15-20 minuter tills de är mjuka och gyllene på toppen.
  4. Finhacka chokladen. Värm mjölk och kanelstång till kokpunkten och låt det dra i 2 minuter. Ta kastrullen från värmen, ta bort kanelstången och rör ned chokladen.
  5. Servera chokladsåsen till äpplena, eventuellt med en kula vaniljglass till.

Tips

Bäst resultat blir det om du använder ett fast och syrligt äpple som till exempel Discovery, Aroma eller Ingrid Marie.

Relaterade recept

Produkter i receptet