Amerikanska pannkakor med äpple och nougat 20
Fluffiga amerikanska pannkakor med en twist - här med rivet äpple, mjuk nougat och en hint av mandelmassa som gör dem extra saftiga och smakrika. Perfekta till helgbrunchen eller som en söt frukostfavorit. Servera med lönnsirap eller colasås för en riktig njutning! Du kan enkelt byta ut äpplet mot andra frukter eller bär, det här är pannkakor att variera efter säsong och humör.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Pannkakor
- 3 Ägg
- 2 msk Socker
- 1 krm Salt
- 2 dl Mjölk
- 125 g Vetemjöl
- 1 msk Bakpulver
- 1 Äpple , riven
-
Tillbehör
-
ODENSE Kolasås 250g eller lönnsirap
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Amerikanska pannkakor
- Dela äggen. Vispa vitorna till hårt skum och vispa gulorna tillsammans med socker, salt och mandelmassa.
- Häll mjölk, mjöl och bakpulver i de vispade äggulorna och vispa till en jämn smet.
- Vänd ned äggvitorna i smeten tillsammans med rivet äpple och nougat i små tärningar. Ställ smeten i kylen i 30 minuter.
- Häll ut degen som plättar i en stekpanna eller plättlagg.
- Grädda på ena sidan till smeten inte längre är flytande. Vänd och grädda på andra sidan tills den är gyllene.
- Servera pannkakorna ljumna med t.ex lönnsirap eller ODENSE Kolasås 250g.
Tips
Istället för äpple kan du använda färska bär i degen, t.ex blåbär.