Vad är nougat?

Ordet nougat kommer av latinets nucatum vilket betyder ”tillredning av nötter”. Nougat finns både som mjuk och hård, vit och mörkbrun.

Nougat består huvudsakligen av socker, eller honung, och hasselnötter – ju fler nötter, desto bättre. Nougat är bäst, när den har en bubblande smak av nötter och smälter på tungan, när du äter den.

ODENSE Nougat görs på råvaror av bästa kvalitet, och vi på Odense Marcipan har många års erfarenhet av att framställa den bästa nougaten enligt gamla traditioner.

Nougat 1

Vad är mjuk nougat gjord av?

Mjuk nougat kan framställas på många olika sätt, men består huvudsakligen av finmalda hasselnötter, chokolad, socker och grädde.

Mjuk nougat används vanligtvis som en ingrediens i desserter, glass, konfekt och liknande – se recept med nougat nedan.

Hård nougat

Hård nougat kan, precis som mjuk nougat, framställas på många olika sätt. Hård nougat kan göras som fransk nougat, där ingredienser som socker och grovhackade hasselnötter ingår i receptet.

Där mjuk nougat främst används som en ingrediens i desserter mm, äts hård nougat ofta som den är eller som ett tillbehör till desserter.

Hjemmelavet Chokoladepålæg Med Nougat

Vad använder man nougat till?

användningsområdena när det gäller nougat är många. Du kan bland annat använda den till julkonfekten, som kärnan i ett hembakat påskägg, till fylld choklad, eller till att göra ett hemlagat frukostpålägg.

Möjligheterna är oändliga. Låt dig inspireras av våra nougatrecept längst ned på sidan.

Det Ultimative Konfektstykke

Gör läcker julkonfekt med nougat

Julen förknippas av många med massor av konfekt.

I många svenska hem är det tradition att göra hemlagad konfekt, och sedan njuta av den tillsammans med släkt och vänner efter julmaten.

Konfekt med nougat är något av ett måste till jul - därför har vi tagit fram riktigt läckra recept på konfekt som hela familjen, stora som små, kan vara med att göra.

Här får du inspiration till andra julgodsaker.

Recept med nougat