Svårighetsgrad
Arbetstid
10 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Spröda mandelchips med havssalt 4

Krispiga och eleganta mandelchips - ett enkelt sätt att förvandla mandelmassa till något oväntat och festligt. Perfekta som tilltugg till drinken eller som ett vackert och gott garnityr till glass och fruktsallad. Dekorera med valfritt strössel för extra färg och personlighet.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 4 personer

  • Mandelchips

  • 1 Äggvita
  • Strössel

  • Flingsalt
  • svart Havssalt
  • Pistagenötter
  • Pumpakärnor
  • Sesamfrö
  • Chili

Så här gör du

Håll skärmen tänd
Mandelchips
  1. Hyvla eller skär mandelmassan i tunna flagor, pensla med ägg och strö valfritt strössel på. Baka av i 200° tills de får färg.
  2. När de kommer ut från ugnen, låt dem ligga kvar på plåten tills de svalnat eller lägg dem över en kavel så att de böjs. Servera som tilltugg till drink eller som ett garnityr till glass eller fruktsallad.

Relaterade recept

Produkter i receptet