Hemgjorda mums-mums 20
Har du någonsin provat att göra hemmagjorda mums-mums? Det är lättare än vad du tror och smakar fantastiskt gott! Passar perfekt att bjuda på till kalas eller festliga tillfällen. Med endast en arbetstid på 45 minuter.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Mums-mums
- 250 g Socker
- 1 msk Vaniljsocker
- 100 g Glukos
- 75 g Vatten
- 150 g Pastöriserade äggvitor
-
Topping
- Kokosflingor
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Mums-mums:
- Rulla mandelmassan till en korv och skär den i 20 skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i 180 grader i 5-8 minuter. Låt svalna.
- Koka ihop socker, vaniljsocker, glukossirap och vatten till 118 grader.
- Tillsätt äggvitorna i mixern och mixa äggvitan lätt. Gör detta steg strax innan sockerlagret når 118 grader.
- När sockerlagret är klart häller du det sakta ner på sidan av behållaren samtidigt som du mixar. Skummet ska nu mixas tills det har svalnat helt. (Det kan ta 15 minuter eller mer). Om skummet inte vispas tillräckligt kommer det att kollapsa och blir sedan svårt att doppa i chokladen.
- Spritsa skummet på bottnarna.
- Smält chokladknapparna i mikron eller över vattenbad. Doppa dina mums-mums i chokladen och låt stelna. Toppa med önskad topping!
Tips
Vi rekommenderar att du använder en mixer för att vispa skummet, eftersom en stavmixer inte är tillräckligt kraftfull för att få till rätt konsistens.