Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Mandelkaka med mandelmassa 14

Här hittar du receptet på en läcker mandelkaka täckt av mandelflingor som passar perfekt till en kopp kaffe i goda vänners lag.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 14 personer

Så här gör du

  1. Rör ihop smör, socker och mandelmassa tills du får en mjuk och krämig smet. Vispa ner äggen ett i taget och rör om ca. 1–2 min per ägg. Sikta ner mjöl och bakpulver i degen och rör om.
  2. Lägg degen i en smord springform, ca. 22 cm i diameter. Strö över mandelflingorna och grädda kakan ca. 1 timme i 160°C. Stick ner en gaffel/tandpetare i kakan - om ingen deg fastnar är kakan klar. Låt svalna på galler och skär i bitar.
  3. Servera kakan som den är eller tillsammans med färsk frukt och en kula glass.

Tips

Kakan kan även dekoreras med färska bär eller frukt skuren i små bitar, samt lite strösocker, innan den sätts in i ugnen och gräddas.

Relaterade recept

Produkter i receptet