Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 1 recension

Italiensk biscotti 40

Läckra, hemlagade biscotti till en kopp nybryggt kaffe - det är allt som behövs för en mysig eftermiddag. Prova vårt härliga recept på italiensk biscotti bakad på vår egen ODENSE mandelmassa.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 40 st

  • 250 g Vetemjöl
  • 250 g Socker
  • 3 st Ägg
  • 150 g hela Mandlar
  • 0,50 tsk Bakpulver
  • 2 msk Vaniljsocker

Så här gör du

  1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och hela mandlar.
  2. Smula försiktigt ner mandelmassan i blandningen och tillsätt vispade ägg.
  3. Dela degen i tre lika delar och rulla ut till ca 4 cm långa korvar (degen ska vara väldigt kladdig).
  4. Sätt ugnen på 175°. Grädda kakorna i ca. 20 minuter i mitten av ugnen.
  5. Skär kakorna i skivor och lägg dem individuellt på en ugnsplåt och rosta dem knapriga i 150°C i ca. 15 minuter. Kyl ner och förvara i en kakform.

Relaterade recept

Produkter i receptet