Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
40 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Kaffekaka med hasselnötter 8

Saftig och mustig – en favorit på fikabordet.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rosta hasselnötterna i en stekpanna. Ta sedan bort skalen genom att gnugga nötterna i en handduk. Kör nötterna i en mixer.
  3. Vispa socker och ägg poröst.
  4. Blanda i alla torra ingredienser.
  5. Rör ner smör, crème fraiche och kaffe.
  6. Blanda i chokladchunks.
  7. Smöra och bröa en form och häll ner kaksmeten.
  8. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 25 min.
  9. Smält choklad och smör tillsammans. Låt blandningen svalna lite och häll den sedan över kakan. Dekorera med karamellspån.

Tips

Använd chokladknappar så är det enklare att dosera och smälta.

Relaterade recept

Produkter i receptet