Svårighetsgrad
Förberedelsetid
20 minuter
Total tid
40 minuter

Kaffekaka med hasselnötter 8

Saftig och mustig – en favorit på fikabordet.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 st

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rosta hasselnötterna i en stekpanna. Ta sedan bort skalen genom att gnugga nötterna i en handduk. Kör nötterna i en mixer.
  3. Vispa socker och ägg poröst.
  4. Blanda i alla torra ingredienser.
  5. Rör ner smör, crème fraiche och kaffe.
  6. Blanda i chokladchunks.
  7. Smöra och bröa en form och häll ner kaksmeten.
  8. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 25 min.
  9. Smält choklad och smör tillsammans. Låt blandningen svalna lite och häll den sedan över kakan. Dekorera med karamellspån.

Tips

Använd chokladknappar så är det enklare att dosera och smälta.

Produkter i receptet