Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
9 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Glasspinnar med björnbär och mandelmassa 10

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

Så här gör du

  1. Mosa björnbären tillsammans med sockret och låt det dra i en kvart.
  2. Häll grädde, crème fraiche, florsocker och vanilj i en skål. Vispa med stavmixer tills smeten är krämig och luftig, som tjock vispgrädde.
  3. Riv ner mandelmassan i smeten och vänd ner björnbär och hackad choklad.
  4. Fyll glasspinneformar med smeten och frys i minst 8 timmar. Tag ut glasspinnarna ur formen och lägg tillbaka i frysen så att ytan blir iskall.
  5. Smält den vita chokladen över vattenbad, men låt den inte bli varmare än rumstemperatur. Doppa glassarna i chokladen och strö över rosa pulver och skogsbärsströssel. Lägg tillbaka i frysen tills chokladen stelnat.

Relaterade recept

Produkter i receptet