Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1 timmar
Total tid
9 timmar

Glasspinnar med björnbär och mandelmassa 10

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

Så här gör du

  1. Mosa björnbären tillsammans med sockret och låt det dra i en kvart.
  2. Häll grädde, cremefraiche, florsocker och vanilj i en skål. Vispa med stavmixer tills smeten är krämig och luftig, som tjock vispgrädde.
  3. Riv ner mandelmassan i smeten och vänd ner björnbär och hackad choklad.
  4. Fyll glasspinneformar med smeten och frys i minst 8 timmar. Tag ut glasspinnarna ur formen och lägg tillbaka i frysen så att ytan blir iskall.
  5. Smält den vita chokladen över vattenbad, men låt den inte bli varmare än rumstemperatur. Doppa glassarna i chokladen och strö över rosa pulver och skogsbärströssel. Lägg tillbaka i frysen tills chokladen stelnat.

Produkter i receptet