Svårighetsgrad
Förberedelsetid
40 minuter
Total tid
1,6 timmar

Saffranssemla 20

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

  • Bullar

  • 2,50 dl Mjölk
  • 50 g Jäst
  • 0,5 g Saffran
  • 70 g Socker
  • 0,25 tsk Salt
  • 100 g Smör , rumstempererat
  • 1 tsk Kardemumma
  • 550 g Vetemjöl
  • Fyllning

  • 50 g Vatten
  • 6 dl Vispgrädde
  • Florsocker till dekoration

Så här gör du

  1. Färsk KronJäst: Värm mjölken till 37°C & blanda denna med de övriga ingredienserna.
  2. Torr KronJäst: Blanda jästen med de torra ingredienserna. Värm mjölken till 40°C & tillsätt den tillsammns med övriga ingredienser.
  3. Blanda till en elastisk deg och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  4. Dela degen i 20 bitar och rulla runda. Sätt av på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  5. Baka i 200° ca 10-12 minuter och låt svalna.
  6. Vispa grädden lätt.
  7. Spritsa mandelfyllningen i de avsvalnade bullarna och toppa med den vispade grädden.
  8. Pudra semlorna med florsocker innan servering.

Produkter i receptet