Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
35 minuter

Semmelkladdkaka 20

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

  • 150 g Smör
  • 2,50 dl Vetemjöl
  • 2,50 dl Socker
  • 0,50 tsk Vaniljpulver
  • 2 tsk Kardemumma, stött
  • 0,50 tsk Salt
  • 3 Ägg
  • Tilbehör

  • Florsocker
  • 3 dl Creme Fraiche
  • Mandelspån , rostade

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180° C. Smält smöret.
  2. Blanda samman, mjöl, socker, vanilj, kardemumma och salt. Rör i ägg och smör. Riv mandelmassa och blanda ner. Häll i en form 26x20 cm, som är smörjd och bröad.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten så låt den inte stå inne för länge.
  4. Pudra över florsocker och servera med en klick creme fraiche och mandel.

Produkter i receptet