Svårighetsgrad
Arbetstid
15
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Semmelrulltårta 8

Här är vårt recept på härlig semmelrulltårta. En supergod variant på semla som gör vilken fika som helst till en fest.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 st

  • 3 st Ägg
  • 2 st Äggulor
  • 1,75 dl Socker
  • 1,75 dl Vetemjöl
  • 2 msk Potatismjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 0,50 dl Mjölk
  • 1 krm Salt
  • Fyllning

  • 2 tsk Kardemumma
  • 1 msk Socker
  • 3 msk Vispgrädde
  • Topping

  • 3 dl Vispad grädde

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 230°. 

2. Vispa ägg, äggula och socker poröst och vitt.

3. Sikta i mjöl, potatispulver, bakpulver och vanilj. Vänd ner det i smeten.

4. Rör i mjölk och salt. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut den jämt med hjälp av en palett.

5. Ställ in i ugnen i ca 4 minuter.

6. Lägg ut ett bakplåtspapper och strö ut socker och kardemumma.

7. Ta ut rulltårtan från ugnen och vänd den upp och ner mot bakplåtspappret med socker på.

8. Dra försiktigt bort det andra pappret. Om det fastnar, pensla då med lite vatten. Låt svalna.

9. Riv under tiden mandelmassa på ett rivjärn och blanda med grädde. Bred ut mandelmassaröran på rulltårtan och rulla ihop.

10. Låt gärna stå innan du skär upp den.

11. Skär rulltårtan i bitar och servera med en klick grädde.

Relaterade recept

Produkter i receptet