Boo-Boo Chokladkaka 20
Prova denna goda och spökliga chokladkaka till Halloween. Kakan är en klassisk chokladkaka täckt med e chokladsmakande mandelmassa. Dekorera kakan med läskiga spöken av glasyr, för att få kakan ännu läskigare inför festen.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Chokladkaka
- 250 g Smör
- 2 msk
- 250 g Socker
- 4 Pastöriserade ägg
- 1 dl Mjölk
- 250 g Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
-
Dekoration
- 6 g Kakao
- Vit och grön Glasyr
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Chokladkaka:
- Smält smöret i en kastrull på svag värme tillsammans med kakao. Vispa ägg och socker vitt. Tillsätt mjölken och rör ner vetemjöl och bakpulver i degen.
- Tillsätt det avsvalnade smöret till degen och till sist den grovhackade chokladen.
- Häll degen i en smord form och baka i ugn på 175°C i ca. 25 minuter.
Dekoration:
- Knåda ihop kakao och mandelmassa till en jämn färg. Kavla ut mandelmassan till en rektangel som ska täcka kakan.
- Gör små spöken av glasyr på locket. Använd en spritspåse med litet hål.
- Använd gröna pastellpärlor som ögon.
Tips
Hitta fler spökliga recept till Halloween.