Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1,5 timmar
Total tid
2,25 timmar

Skrämmande god halloweentårta 12

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 personer

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 °C
  2. Rör samman smör, mandelmassa och socker till en krämig och luftig massa, (rör i ca 5 minuter). Tillsätt äggen ett åt gången, vispa grundligt efter varje ägg. Vänd ner mjöl, kokosmjöl, bakpulver, saft och skal från apelsinen i smeten. Häll smeten i en smord springform (24 cm).
  3. Grädda kakan i ca 40 minuter eller tills den är genomgräddad. Testa genom att sticka i kakan med en tandpetare eller liknande. Är stickan torr när du tar upp den är kakan färdig. Låt kakan svalna helt och vänd ut den ur formen.
  4. Vispa smör och florsocker i 5 minuter till en luftig smörkräm och fördela krämen över den avsvalnade tårtan. Lägg marsipanlocket över kakan och tryck in sidorna. Vänd kakan upp och ner och vik in överskottet under själva kakan. Vänd upp kakan rättstående igen.
  5. Kavla ut fondanten till en tjocklek på ca 2 mm, och skär ut huvuden till katter (se foto). Rulla små kulor av gul fondant till ögon och sätt fast på dem på huvudet, markera med en tunn svart stripa i mitten av ögat, (se foto). Kavla ut små tjocka trekanter till näsor och tryck fast dem också dem på katthuvudena.

Tips

Fondanten kan du köpa i din välsorterade livsmedelsbutik eller på Panduro!

Produkter i receptet