Halloweenkaka med nougat och choklad 16
Denna goda Halloweenkaka med nougat och choklad är perfekt att bjuda små monster och spöken på under Halloween. Kakan är enkel att baka där förberedelser tar 15 minuter och kakan är färdig på 1 timme. Låt barnen vara med att dekorera kakan med spindlar av fondant och gör ett läckert spindelnät av ODENSE Vit Choklad.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 16 st
-
Halloweenkaka
- 400 g Socker
- 5 Ägg
- 200 g Vetemjöl
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Halloweenkaka:
-
Riv mandelmassa med ett rivjärn och blanda ner i en skål med socker, ägg tillsätts efterhand. När massan är blandad, tillsätter du mjölet. Chokladknappar rörs ner innan du bakar kakan i ugnen.
- Häll smeten i två springformar Ø23 cm och baka kakan i 180°C i ca. 40 minuter.
Dekoration:
-
Smält nougat över ett vattenbad eller i mikrovågsugn och täck kakan med nougaten. Dekorera med smält vit choklad och gör ett mönster som ett spindelnät eller efter önskemål.
Tips
Hitta fler läskiga recept till Halloween.