Halloweenmuffins 12
Baka läckra och roliga Halloweenmuffins som både smakar fantastiskt och sprider skräckstämning! Våra chokladmuffins har ett lager med en krämig färskostfrosting och toppas med ett busigt lock av ODENSE marsipan. Perfekta att dekorera tillsammans med barnen inför Halloween, ännu roligare att bjuda på till både små och stora gäster. Ett enkelt recept som blir färdigt på under en timme och garanterat blir festens mest uppskattade bakverk.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
-
Muffins
- 1 dl Mjölk 3.0%
- 150 g Smör , rumstempererat
- 150 g Socker
- 3 Ägg , rumstempererat
- 150 g Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 2 msk Kakao
-
Färskostkräm
- 75 g Smör
- 75 g Florsocker
- 150 g Philadelphia Färskost naturell
-
Dekoration
- 100 g Florsocker
- 20 g Pastöriserade äggvitor
- 5 g Svart Pastafärger
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Muffins:
- Finhacka chokladen och smält tillsammans med mjölken i en kastrull. Vispa smör och socker mjukt och krämigt, vispa därefter ner äggen ett i sänder. Sikta mjöl, bakpulver och kakao i smeten och rör samman med chokladmjölken.
- Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i 175°C i 20-25 minuter.
Färskostkräm:
- Vispa samman smör och florsocker till en luftig kräm. Tillsätt Philadelphia och vispa tills krämen är jämn. Häll krämen i en spritspåse med stjärntyll och tryck ut små toppar på dina avsvalnade muffins.
Dekoration:
- Kavla ut marsipanen tunt och skär ut små runda marsipanlock som passar storleken på dina muffins. Låt marsipanen ligga och torka en liten stund.
- Blanda alla ingredienser till glasyren väl med en sked och häll sedan i en liten spritspåse eller plastpåse. Klipp ett litet hål i spetsen på påsen och rita spökansikten på locken (som på bilden). Avsluta med att toppa dina muffins med de läskiga locken.
Tips
Hitta fler roliga recept till Halloween.