Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
50 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Halloweenmuffins 12

Läckra och roliga muffins som du gör på 50 minuter. Ett lagom stort projekt för hela familjen. Pynta på toppen så att alla kusliga spöken känner sig välkomna! 

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

  • Muffins

  • 1 dl Sötmjölk
  • 150 g Smör , rumstempererat
  • 150 g Socker
  • 3 Ägg , rumstempererat
  • 150 g Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 msk Kakaopulver
  • Kräm

  • 75 g Smör
  • 75 g Florsocker
  • 150 g Philadelphia Gräddost naturell
  • Dekoration

  • 150 g ODENSE Figurmarsipan
  • 100 g Florsocker
  • 20 g Pastöriserade äggvitor
  • 5 g Svart Pastafärger

Så här gör du

  1. Finhacka chokladen och smält tillsammans med mjölken i en kastrull. Vispa smör och socker mjukt och krämigt, vispa därefter ner äggen ett i sänder. Sikta mjöl, bakpulver och kakao i smeten och rör samman med chokladmjölken.
  2. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i 175°C i 20-25 min.
  3. Vispa samman smör och florsocker till en luftig kräm. Tillsätt Philadelphia och vispa tills krämen är jämn. Häll krämen i en spritspåse med stjärntyll och tryck ut små toppar på dina avsvalnade muffins.
  4. Kavla ut marsipanen tunt och skär ut små runda marsipanlock som passar storleken på dina muffins. Låt marsipanen ligga och torka en liten stund.
  5. Blanda alla ingredienser till glasyren väl med en sked och häll sedan i en liten spritspåse eller plastpåse. Klipp ett litet hål i spetsen på påsen och rita spökansikten på locken – som på fotot. Avsluta med att toppa dina muffins med de hemska locken.

Relaterade recept

Produkter i receptet