Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 4 recensioner

Halloweenfingrar på chokladjord 10

Här får du receptet på kusliga halloweenfingrar gjorda av mandelmassa som garanterat ger alla kalla kårar på halloweenfesten. De avhuggna fingrarna är gjorda av bakad mandelmassa som sedan dekoreras med kakaopulver, mandel som naglar och röd pastafärg som ser ut som blod. Det blir ruskigt likt riktiga fingrar. Servera fingrarna på ett lager kristalliserad choklad, även kallad chokladjord, för att göra upplevelsen ännu mer verklig.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Fingrar

  1. Dela mandelmassan i 10 bitar.
    Rulla varje bit för att likna ett finger. Bitarna ska vara något tjockare i mitten där knogen sitter. Gör veck i "skinnet" runt knogarna med en liten kniv.
  2. Koka mandlarna i vatten i en gryta (tillräckligt för att täcka mandlarna) och låt dem dra i 5 minuter. Skopa ur mandeln ur skalet och tryck in dem i marsipanfingrarna som "naglar".
  3. Grädda fingrarna i 200 grader i ca. 10 minuter.
  4. Pensla de avsvalnade fingrarna med lite kakaopulver så att de ser smutsiga ut, och lägg lite röd pastafärg runt mandeln så att den ser ut som blod.

Chokladjord

  1. Grovhacka chokladen.
  2. Koka upp vatten och socker till en tjock bubblande massa i en kastrull under omrörning. Sockervattnet ska kokas till mellan 120 och 140 grader (gärna 135). Använd en termometer för att hålla koll på temperaturen. Var noga med att inte karamellisera.
  3. Häll sockermassan i en skål och tillsätt snabbt den hackade chokladen.
  4. Vispa med elvisp tills chokladen kristalliseras och liknar jord - cirka 15 sekunder.
  5. Placera Halloweenfingrarna ovanpå jorden vid servering.

Tips

Hitta fler recept inför Halloween här.

Produkter i receptet