Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Mysko muffins 12

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

  • 125 g Smör
  • 125 g Brun farin
  • 2 Ägg str. M/L
  • 175 g Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 dl Mjölk
  • Nougat topping

  • 100 g Florsocker
  • 50 g Smör mjukt
  • 2 msk Mjölk
  • Dekoration

  • Lakritssnören
  • chokladknappar med Strössel

Så här gör du

  1. Rör samman smör och farinsocker tills det är mjukt och krämigt. Vispa i äggen ett åt gången.
  2. Vänd ner mandelmassan och rör samman tills smeten är mjuk och krämig. Rör därefter ner vetemjöl och bakpulver i degen växelvis med mjölken.
  3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda kakorna ca 25 minuter i 200 ° C. Låt svalna på ett ugnsgaller.
  4. Blanda florsocker, mjuk nougat och smör. Vispa det först med låg hastighet Och tillsätt mjölken – lite i taget. Vispa tills det är lätt och krämigt.
  5. Bred ut krämen över kakorna och dekorera dem som du vill t.ex. med små spindlar eller spökansikten.

Relaterade recept

Produkter i receptet