Halloweenspöken av chokladbollar 30
Gör fina små flygande spöken till Halloween! Under varje spöke gömmer sig en chokladboll, som de flesta barn älskar – och det gör vi vuxna också. Sätt chokladbollarna på spett och dekorera med vit marsipan så att de ser ut som små läskiga spöken.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 30 st
-
Chokladbollar
- 50 g Mandlar
- 200 g Havregryn
- 200 g Socker
- 50 g Kakao
- 100 g Rumstempererat Smör
- 0,50 dl Vispgrädde
-
Dekoration
- Grillspett eller Slickepinne
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Chokladbollar:
- Hacka chokladen och mandeln fint.
- Blanda de hackade ingredienserna med de torra ingredienserna.
- Smula ner smöret i blandningen, och samla ihop med vispgrädden. Knåda ihop degen. Den ska vara lite kladdig.
- Rulla till 30 bollar med en diameter på ca. 3 cm.
- Ställ chokladbollarna i kylen några timmar.
Dekoration:
- Kavla ut marsipanen på ett bord beströdd med lite florsocker. Om den spricker, knåda ihop och kavla ut igen. Skär ut runda cirklar med kniv eller ett glas.
- Tempera chokladen över ett vattenbad och gör små ögon på fondanten så att de ser ut som spöken. Låt chokladen stelna.
- Sätt chokladbollarna på spett. Sätt spetten i ett glas eller skål med socker i botten så att de inte välter.
Tips
Du kan baka chokladbollarna dagen innan, förvara i kylen i en sluten behållare.
Hitta fler roliga recept till Halloween.