Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2,75 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 5 recensioner

Halloweenspöken av chokladbollar 30

Gör fina små flygande spöken till Halloween! Under varje spöke gömmer sig en chokladboll, som de flesta barn älskar – och det gör vi vuxna också. Sätt chokladbollarna på spett och dekorera med vit marsipan så att de ser ut som små läskiga spöken.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 30 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Chokladbollar:

  1. Hacka chokladen och mandeln fint.
  2. Blanda de hackade ingredienserna med de torra ingredienserna.
  3. Smula ner smöret i blandningen, och samla ihop med vispgrädden. Knåda ihop degen. Den ska vara lite kladdig.
  4. Rulla till 30 bollar med en diameter på ca. 3 cm.
  5. Ställ chokladbollarna i kylen några timmar.

Dekoration:

  1. Kavla ut marsipanen på ett bord beströdd med lite florsocker. Om den spricker, knåda ihop och kavla ut igen. Skär ut runda cirklar med kniv eller ett glas.
  2. Tempera chokladen över ett vattenbad och gör små ögon på fondanten så att de ser ut som spöken. Låt chokladen stelna.
  3. Sätt chokladbollarna på spett. Sätt spetten i ett glas eller skål med socker i botten så att de inte välter.

Tips

Du kan baka chokladbollarna dagen innan, förvara i kylen i en sluten behållare.

Hitta fler roliga recept till Halloween.

Relaterade recept

Produkter i receptet