Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 4 recensioner

Halloweenfingrar på chokladjord 10

Bjud på riktigt kusliga halloweenfingrar som garanterat blir en snackis på festen! Dessa läskiga kakor bakas av mandelmassa och dekoreras med kakaopulver, mandlar som naglar och röd pastafärg som ser ut som blod. Resultatet blir nästan obehagligt verkligt! Perfekta som läskiga bakverk till halloween. Servera gärna fingrarna på ett lager ”chokladjord” av kristalliserad choklad för extra effekt. Ett roligt och enkelt halloweenrecept att baka tillsammans med barnen!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Fingrar:

  1. Dela mandelmassan i 10 bitar.
    Rulla varje bit för att likna ett finger. Bitarna ska vara något tjockare i mitten där knogen sitter. Gör veck i "skinnet" runt knogarna med en liten kniv.
  2. Koka mandlarna i vatten i en gryta/kastrull (tillräckligt för att täcka mandlarna) och låt dem dra i 5 minuter. Skopa ur mandeln ur skalet och tryck in dem i marsipanfingrarna som "naglar".
  3. Grädda fingrarna i 200°C i ca. 10 minuter.
  4. Pensla de avsvalnade fingrarna med lite kakaopulver så att de ser smutsiga ut, och lägg lite röd pastafärg runt mandeln så att den ser ut som blod.

Chokladjord:

  1. Grovhacka chokladen.
  2. Koka upp vatten och socker till en tjock bubblande massa i en kastrull under omrörning. Sockervattnet ska kokas till mellan 120 - 140°C (gärna 135°C). Använd en termometer för att hålla koll på temperaturen. Var noga med att massan inte karamelliserar.
  3. Häll sockermassan i en skål och tillsätt snabbt den hackade chokladen.
  4. Vispa med elvisp tills chokladen kristalliseras och liknar jord - cirka 15 sekunder.
  5. Placera Halloweenfingrarna ovanpå jorden vid servering.

Tips

Du kan smidigt förbereda baket dagen innan, förvara fingrarna i en sluten burk.

Hitta fler roliga recept till Halloween.

Relaterade recept

Produkter i receptet