Svårighetsgrad
Arbetstid
40 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2,5 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Vit chokladglass med blåbär 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

  • 6 st Pastöriserade äggulor
  • 100 g Socker
  • 0,50 st Vaniljstång
  • 4 dl Sötmjölk
  • 4 dl Vispgrädde
  • 150 g Blåbär , färska
  • Dekoration

  • 50 g Blåbär , färska

Så här gör du

  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur märgen.
  2. Vispa äggulor, socker och vaniljmärg luftigt. Vispa mjölk och grädde i äggmassan.
  3. Värm blandningen under omrörning till en slät kräm, 85 (eller till första bubblan). Den får inte koka. Tag bort den från plattan och fortsätt vispa i 30 sekunder.
  4. Hacka chokladen och smält den i den varma krämen. Låt krämen svalna.
  5. Vänd blåbären i den kalla glasskrämen och häll den i en form.
  6. Sätt glassen i frysen ett par timmar till den är fast. Skär glassen i tärningar och dekorera med blåbär.

Relaterade recept

Produkter i receptet