Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Chokladdekoration till granen 15

Gör julgransplundringen till julens godaste stund!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 15 st

  • 300 g ODENSE Vita Chokladknappar 150 g , ljus eller mörk
  • 3 dl Florsocker
  • 1 liten Äggvita
  • Några droppar saft från Citron
  • Ett par droppar Fruktfärg , röd , och andra färger
  • Dekoration

  • Mandel , nötter, strössel, silverkulor etc.

Så här gör du

  1. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och att temperaturen inte överstiger 32°C. Den skall kännas lite kall men fortfarande lätt att arbeta med.
  2. Ta lite matolja på kanterna av formarna. Lägg formarna på ett bakplåtspapper. Fyll upp med valfri choklad, alternativt två olika, så att det blir marmorerat ca 2 – 3 mm tjockt. Vill du att dekoration ska fastna, dekorera direkt innan chokladen stelnat. Glöm inte göra ett litet hål till bandet om den ska hänga i granen.
  3. Plocka försiktigt bort formarna när chokladen stelnat.
  4. Kristyr – vispa med elvisp florsocker, äggvita och några droppar citronsaft till ett fast fluff. Om du vill, färga kristyren med ett par droppar hushållsfärg. Fyll upp kristyren i spritspåse och dekorera fantasifullt – du kan skriva namn, spritsa olika mönster eller doppa kanterna i strössel. Trä upp dem på snören och häng i granen, fönstret eller riset. Perfekt till julgransplundringen!

Tips

Använd pepparkaksformar av t ex gubbar, gummor, stjärnor
och hjärtan för att få fina dekorationer.

Relaterade recept

Produkter i receptet