Svårighetsgrad
Förberedelsetid
50 minuter
Total tid
2 timmar

Fryst chokladmaräng med lingon 10

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

Så här gör du

  1. Smält chokladen i micro, tills den är minst 50 grader.
  2. Blanda samman creme fraiche med grädden och vispa den fast.
  3. Vispa ihop äggulor och socker till en vit fluffig massa.
  4. Vispa upp äggvitor och socker med citronsaft till en fast maräng.
  5. Blanda först samman lite av chokladen i äggulesmeten, och sedan allt. Gör sedan likadant med gräddblandningen och vänd till sist försiktigt i marängen.
  6. Varva hälften av bären och all mousse i fina glas eller portionsskålar och ställ i frysen. Dekorera med bär på toppen precis innan servering.

Tips

En fryst chokladmaräng som funkar lika fint att servera som en mousse. Tänk på att ta ut den frysta marängen en stund innan servering, för bästa smak.

Produkter i receptet