Lingoncheescake 8
Syrliga lingon och vit choklad gör denna cheesecake magisk!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 st
- 300 g pepparkakor
- 75 g Smör
- 600 g färskost , t ex Philadelphia
- 4 Ägg
- 2 dl rårörda Lingon
-
Dekoration
- Frysta Lingon
Så här gör du
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Krossa pepparkakorna lätt och lägg dem i en matberedare tillsammans med smöret. Mixa till ett jämnt kross.
-
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform.
-
Lägg i pepparkakskrosset. Fördela det jämnt med baksidan av en sked.
-
Låt den vita chokladen smälta över ett vattenbad.
-
Vispa samman färskost och ägg.
-
Rör ner den vita chokladen i äggblandningen och häll alltsammans över pepparkakskrosset.
-
Klicka över rårörda lingon och rör lite lätt med en gaffel så det bildas ett marmorerat mönster.
-
Grädda mitt i ugnen, ca 45 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen.
-
Dekorera din cheesecake med chokladspån och frysta lingon innan du serverar.
Tips
Ställ gärna fram en extra liten skål med frysta lingon.