Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,25 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Lingoncheescake 8

Syrliga lingon och vit choklad gör denna cheesecake magisk!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 st

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Krossa pepparkakorna lätt och lägg dem i en matberedare tillsammans med smöret. Mixa till ett jämnt kross.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform.
  4. Lägg i pepparkakskrosset. Fördela det jämnt med baksidan av en sked.
  5. Låt den vita chokladen smälta över ett vattenbad.
  6. Vispa samman färskost och ägg.
  7. Rör ner den vita chokladen i äggblandningen och häll alltsammans över pepparkakskrosset.
  8. Klicka över rårörda lingon och rör lite lätt med en gaffel så det bildas ett marmorerat mönster.
  9. Grädda mitt i ugnen, ca 45 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen.
  10. Dekorera din cheesecake med chokladspån och frysta lingon innan du serverar.

Tips

Ställ gärna fram en extra liten skål med frysta lingon.

Relaterade recept

Produkter i receptet