Yoghurtglass med rabarber och vit choklad 4
I denna yoghurtglass kombinerar vi en frisk rabarberkompott med vit choklad för en riktigt krämig efterrätt. Och som pricken över i:et har vi toppat den hemgjorda glassen med ODENSE Vit chokladsås! Ett enkelt recept på en hemgjord glass som inte kräver någon glassmaskin. 40 min arbetstid + frystid. Servera en varm sommardag, eller som en syrlig efterrätt till midsommar eller fest.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
-
Rabarberkompott
- 1 Vaniljstång
- 100 g Socker
- 300 g Rensad Rabarber
- 0,50 dl Vatten
-
Yoghurtglass
- 1 liter Grekisk Yoghurt 10%
-
Topping
Så här gör du
Rabarberkompott:
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i lite av sockret.
- Skär rabarbern och lägg i en kastrull med socker, vaniljsocker, vaniljstång och vatten.
- Låt rabarbern puttra på svag värme till en kompott i ca. 10 minuter.
- Ta bort vaniljstången och mosa rabarbern lätt med en gaffel.
- Låt svalna.
Yoghurtglass:
- Grovhacka den vita chokladen.
- Blanda yoghurten med rabarberkompotten och den grovt hackade chokladen.
- Bred ut glassen i en behållare med lock och frys in glassen i minst 3 timmar. Rör om i glassen då och då.
- Ta ut glassen ca. 1 timme innan servering.
Servering & topping:
- Fördela glassen i 4 serveringsskålar. Toppa sedan med ODENSE Vit Chokladsås.
Tips
Glassen blir väldigt hård vid infrysning, lite som en sorbet. Det är därför viktigt att glassen tas ur frysen ca. 1 timme innan servering, så att den får en lagom mjuk konsistens.
Om glassen ska ätas samma dag som den tillagas är det bäst att njuta av den så fort den blivit lite fryst.
Fler recept på glass hittar du på desserter.