Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
24 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 14 recensioner

Halloncheesecake 10

Skäm bort dina gäster med denna fantastiska halloncheesecake med vit choklad. En vacker och fräsch cheesecake med god smak av hallon. Passar perfekt till efterrätt och kommer med stor säkerhet att imponera på både vuxna och barn.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

Så här gör du

  1. Blanda hallon, citronsaft och florsocker till en kräm. Sila av och ställ i kylskåpet tills den ska användas.

  2. Krossa digestivekex och blanda med smält smör. Fördela marsipanen i små bitar i kexblandningen och tryck sedan ut blandningen i botten av en springform (ca 26–28 cm). Ställ i kylskåpet tills den ska användas.

  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att de blir mjuka. Smält sedan ner gelatinbladen över ett vattenbad precis före användning. Smält även den vita chokladen över vattenbad. Vispa under tiden färskost och socker med en elvisp. Vispa i gelatin och vit choklad.

  4. Vispa ihop grädde och creme fraiche till en slät och fast blandning. Mixa ihop med färskostblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i ostblandningen. Blanda försiktigt i hallonpurén (spara 2–3 matskedar) så att blandningen långsamt marmoreras. Häll över blandningen i springformen och häll i den resterande hallonpurén och stick i en tandpetare eller trästicka så att du får en fin marmorering på toppen.

Tips

  • Läs vår guide till hur du bäst smälter choklad.

  • Du kan även använda frysta hallon till själva kakan men se till att använda hallon som inte behöver kokas innan.

Relaterade recept

Produkter i receptet