Svårighetsgrad
Arbetstid
40 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
4,5 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 7 recensioner

Yoghurtglass med rabarber och vit choklad 4

I denna yoghurtglass kombinerar vi en frisk rabarberkompott med vit choklad för en riktigt krämig efterrätt. Och som pricken över i:et har vi toppat den hemgjorda glassen med ODENSE Vit chokladsås! Ett enkelt recept på en hemgjord glass som inte kräver någon glassmaskin. 40 min arbetstid + frystid. Servera en varm sommardag, eller som en syrlig efterrätt till midsommar eller fest.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 4 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Rabarberkompott:

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i lite av sockret.
  2. Skär rabarbern och lägg i en kastrull med socker, vaniljsocker, vaniljstång och vatten.
  3. Låt rabarbern puttra på svag värme till en kompott i ca. 10 minuter.
  4. Ta bort vaniljstången och mosa rabarbern lätt med en gaffel.
  5. Låt svalna.

Yoghurtglass:

  1. Grovhacka den vita chokladen.
  2. Blanda yoghurten med rabarberkompotten och den grovt hackade chokladen.
  3. Bred ut glassen i en behållare med lock och frys in glassen i minst 3 timmar. Rör om i glassen då och då.
  4. Ta ut glassen ca. 1 timme innan servering.

Servering & topping:

  1. Fördela glassen i 4 serveringsskålar. Toppa sedan med ODENSE Vit Chokladsås.

Tips

Glassen blir väldigt hård vid infrysning, lite som en sorbet. Det är därför viktigt att glassen tas ur frysen ca. 1 timme innan servering, så att den får en lagom mjuk konsistens.

Om glassen ska ätas samma dag som den tillagas är det bäst att njuta av den så fort den blivit lite fryst.

Fler recept på glass hittar du på desserter.

Relaterade recept

Produkter i receptet