Svårighetsgrad
Förberedelsetid
15 minuter
Total tid
1 timmar

Chokladcheesecake 8

Härlig smak av fyllig mjölkchoklad i denna fräscha cheesecake.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Kör kex och smör i en mixer till jämna smulor.
  3. Täck en form ca 30x20 cm med bakplåtspapper i botten och på sidorna. Tryck ut kaksmulorna i ett jämnt lager i formen.
  4. Smält chokladen över ett vattenbad.
  5. Vispa färskosten tillsammans med socker, vanilj, salt och ägg. Rör i chokladen.
  6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45 minuter.

Tips

Skär kakan i små munsbitskvadrater. Toppa med en klick vispad grädde och ODENSE Choko Karamel, så har du en desserttapas.

Produkter i receptet