Chokladcheesecake 8
Härlig smak av fyllig mjölkchoklad i denna fräscha cheesecake.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 190 g Chokladkex
- 75 g Smör
- 450 g färskost
- 1,50 dl Socker
- 0,50 tsk Salt
- 3 Ägg
Så här gör du
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Kör kex och smör i en mixer till jämna smulor.
-
Täck en form ca 30x20 cm med bakplåtspapper i botten och på sidorna. Tryck ut kaksmulorna i ett jämnt lager i formen.
-
Smält chokladen över ett vattenbad.
-
Vispa färskosten tillsammans med socker, vanilj, salt och ägg. Rör i chokladen.
-
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 45 minuter.
Tips
Skär kakan i små munsbitskvadrater. Toppa med en klick vispad grädde och ODENSE Choko Karamel, så har du en desserttapas.