Svårighetsgrad
Förberedelsetid
20 minuter
Total tid
60 minuter

Minimaränger 20

Små läckra munsbitar som är svåra att få nog av.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Rulla mandelmassan till en ca 4 cm tjock korv. Skär i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 7 minuter mitt i ugnen eller tills skivorna fått lite gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
  3. Koka upp vatten och socker till 117°.
  4. Vispa vitorna till hårt skum. Häll ner den varma sockerblandningen i en fin stråle medan du fortsätter vispa. Fortsätt att vispa tills marängsmeten är kall.
  5. Spritsa ut maräng på mandelmassabottnarna. Spara resten av marängen till att göra minimaränger.
  6. Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa gräddbullarna i chokladen och låt rinna av innan du ställer dem på ett galler för att stelna.
  7. Avsluta med att dekorera med guld, silver, brons eller rött glitter.
  8. Spritsa ut marängsmeten som är kvar från gräddbullarna till små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 100°. Ställ in dem i ca 1 timme i ugnen. Stäng sedan av värmen men låt marängerna stå kvar 30 minuter till.
  9. Smält vit choklad över ett vattenbad. Doppa marängerna i chokladen och sedan i Bronspulver eller strössel.

Tips

1. Använd olika dekorationspulver för att få variation.
2. Gör minimaränger av den smet som blir över. Enkelt och supergott!

Produkter i receptet