Pepparkaksbiskvier 30
Juliga och goda biskvier med lyxig mandelmassa, ingefära och vit choklad. Perfekt fika för kalla vintriga dagar.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 30 st
-
Pepparkakskryddblandning
- 20 g Kanel , malen
- 15 g Ingefära , malen
- 10 g Kryddnejlikor
- 10 g Kardemumma , malen
-
Pepparkakstryffel
- 100 g Vispgrädde
- 1 msk flytande Honung
-
2 tsk kryddsocker, blandning av:
- Socker
- Kanel , malen
- Stjärnanis
- Kardemumma , malen
- Vaniljsocker
-
Biskvibottnar
- 80 g Socker
- st Äggvita / or
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Blanda alla kryddorna. Spara i en burk, 2 tsk ska användas till aktuellt recept.
-
Gör pepparkakstryffeln så här: Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde, honung och 2 tsk av kryddblandningen. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills det smält. Låt kallna tills nästa dag.
-
Gör biskvibottnarna så här: Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggvitan försiktigt. Spritsa eller klicka ut ca 30 bottnar. Bakas i 175°C i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna. När de kallnat kan du vända dem och spritsa sedan på pepparkakstryffeln. Sikta över kryddblandningen före servering.
Tips
Blanda alla kryddor och lägg i en burk med lock så har du för hela julen.