Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
3 timmar

Pepparkaksbiskvier 30

Ingredienser

Receptet är beräknat för 30 st

Så här gör du

  1. Blanda alla kryddorna. Spara i en burk, 2 tsk ska användas till aktuellt recept.
  2. Gör pepparkakstryffeln så här: Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde, honung och 2 tsk av kryddblandningen. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills det smält. Låt kallna tills nästa dag.
  3. Gör biskvibottnarna så här: Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggvitan försiktigt. Spritsa eller klicka ut ca 30 bottnar. Bakas i 175°C i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna. När de kallnat kan du vända dem och spritsa sedan på pepparkakstryffeln. Sikta över kryddblandningen före servering.

Tips

Blanda alla kryddor och lägg i en burk med lock så har du för hela julen.

Produkter i receptet