Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
3 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Pepparkaksbiskvier 30

Juliga och goda biskvier med lyxig mandelmassa, ingefära och vit choklad. Perfekt fika för kalla vintriga dagar.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 30 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Blanda alla kryddorna. Spara i en burk, 2 tsk ska användas till aktuellt recept.
  2. Gör pepparkakstryffeln så här: Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde, honung och 2 tsk av kryddblandningen. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills det smält. Låt kallna tills nästa dag.
  3. Gör biskvibottnarna så här: Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggvitan försiktigt. Spritsa eller klicka ut ca 30 bottnar. Bakas i 175°C i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna. När de kallnat kan du vända dem och spritsa sedan på pepparkakstryffeln. Sikta över kryddblandningen före servering.

Tips

Blanda alla kryddor och lägg i en burk med lock så har du för hela julen.

Relaterade recept

Produkter i receptet