Toscakaka 1
Ingredienser
Receptet är beräknat för 1 st
-
Mazarinmassa
- 225 g Smör
- 3 Ägg
-
Toscasmet
- 50 g Honung
- 50 g Socker
- 50 g Smör
- 0,50 dl Vispgrädde
- 2 pkt Hasselnötter eller nötmix
Så här gör du
-
Mazarinmassa: Tillsätt smöret i små bitar i mandelmassan och därefter äggen, lite åt gången.
-
Stryk ut smeten i en springform med bakplåtspapper i botten (22 cm i diameter).
-
Bakas i 175 °C ca 30 minuter.
-
Toscasmet: Blanda alla ingredienser och låt sjuda tills smeten är gyllenbrun.
-
Vänd ner två påsar Paulúns nötblandning.
-
Låt kallna.
-
Stryk toscasmeten på mazarinkakan.
-
Grädda i ytterligare ca 10 minuter i 200 °C.
-
Dekorera med marsipankycklingar.
Tips
Dekorera med små marsipankycklingar, eller någon annan trevlig marsipanfigur, som passar vid andra säsonger.