Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 5 recensioner

Toscakaka 1

Ingredienser

Receptet är beräknat för 1 st

  • Mazarinmassa

  • 225 g Smör
  • 3 Ägg
  • Toscasmet

  • 50 g Honung
  • 50 g Socker
  • 50 g Smör
  • 0,50 dl Vispgrädde
  • 2 pkt Hasselnötter eller nötmix

Så här gör du

Mazarinmassa:
  1. Skär smör i små bitar och rör ihop det med mandelmassan.
  2. Tillsätt äggen 1 i taget och rör om ordentligt mellan varje ägg.
  3. Stryk ut smeten i en springform med bakplåtspapper i botten (22 cm i diameter).
  4. Bakas i 175 °C ca 30 minuter.
  5. Låt kallna.

Toscasmet

  1. Blanda alla ingredienser och låt sjuda tills smeten är gyllenbrun.
  2. Vänd ner två påsar Paulúns nötblandning.
  3. Stryk toscasmeten på mazarinkakan.
  4. Grädda i ytterligare ca 10 minuter i 200 °C.
  5. Dekorera med marsipankycklingar.

Tips

Dekorera med små marsipankycklingar, eller någon annan trevlig marsipanfigur, som passar vid andra säsonger.

Relaterade recept

Produkter i receptet