Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar

Toscakaka 1

Ingredienser

Receptet är beräknat för 1 st

  • Mazarinmassa

  • 225 g Smör
  • 3 Ägg
  • Toscasmet

  • 50 g Honung
  • 50 g Socker
  • 50 g Smör
  • 0,50 dl Vispgrädde
  • 2 pkt Hasselnötter eller nötmix

Så här gör du

  1. Mazarinmassa: Tillsätt smöret i små bitar i mandelmassan och därefter äggen, lite åt gången.
  2. Stryk ut smeten i en springform med bakplåtspapper i botten (22 cm i diameter).
  3. Bakas i 175 °C ca 30 minuter.
  4. Toscasmet: Blanda alla ingredienser och låt sjuda tills smeten är gyllenbrun.
  5. Vänd ner två påsar Paulúns nötblandning.
  6. Låt kallna.
  7. Stryk toscasmeten på mazarinkakan.
  8. Grädda i ytterligare ca 10 minuter i 200 °C.
  9. Dekorera med marsipankycklingar.

Tips

Dekorera med små marsipankycklingar, eller någon annan trevlig marsipanfigur, som passar vid andra säsonger.

Produkter i receptet