Toscakaka 1
Ingredienser
Receptet är beräknat för 1 st
-
Mazarinmassa
- 225 g Smör
- 3 Ägg
-
Toscasmet
- 50 g Honung
- 50 g Socker
- 50 g Smör
- 0,50 dl Vispgrädde
- 2 pkt Hasselnötter eller nötmix
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Mazarinmassa:
- Skär smör i små bitar och rör ihop det med mandelmassan.
- Tillsätt äggen 1 i taget och rör om ordentligt mellan varje ägg.
- Stryk ut smeten i en springform med bakplåtspapper i botten (22 cm i diameter).
- Bakas i 175 °C ca 30 minuter.
- Låt kallna.
Toscasmet
- Blanda alla ingredienser och låt sjuda tills smeten är gyllenbrun.
- Vänd ner två påsar Paulúns nötblandning.
- Stryk toscasmeten på mazarinkakan.
- Grädda i ytterligare ca 10 minuter i 200 °C.
- Dekorera med marsipankycklingar.
Tips
Dekorera med små marsipankycklingar, eller någon annan trevlig marsipanfigur, som passar vid andra säsonger.