Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Karamell-Brownie 14

Ingredienser

Receptet är beräknat för 14 personer

  • 180 g Smör
  • 350 g
  • 150 g Socker
  • 3 st store Ägg
  • 150 g Vetemjöl
  • 0,50 dl Vispgrädde

Så här gör du

  1. Smält smöret och 150 g av knapparna över ett vattenbad eller i micron. Det får inte bli för varmt.
  2. Vispa ägg och socker tills det är luftigt, och rör ned i den avsvalnade chokladen. Därefter rör du i mjölet och tilsätter 100 g knappar för att få små hela bitar choklad i den färdiga brownien.
  3. Häll degen i en bakplåt på ca 20 x 25 cm och baka 25-30 min i varmluftsugn på 170°C.
  4. Ta ut, låt svalna och ställ sedan i kylen ett par timmar eller över natten.
  5. Karamellbrownieganache: Koka upp grädden och häll över 100 g knappar och vispa ihop ordentligt. Låt svalna och ställ sedan i kylen över natten.
  6. Ta ut ganachen ur kylen och vispa upp den med en ballongvisp tills den är fast nog att kunna spritsas ut på kakan. Lägg i en spritspåse och dekorera brownien som på bilden eller efter eget tycke.

Relaterade recept

Produkter i receptet