Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 1 recension

Prinsessans Tårta 8

Krångla inte till det i onödan. Köp färdiga tårtbottnar och sylt, men satsa på en hemgjord vaniljkräm och riktigt god marsipan – det är hemligheten!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

 • 1 Tårtbotten
 • 1 Hallonmarmelad
 • Vaniljekräm

 • 1 Mjölk
 • 1 Vaniljstång
 • 1 Socker
 • 1 Äggula
 • 1 Maizena
 • 1 Smör

Så här gör du

Vaniljkräm
Koka upp mjölken med vaniljmärgen. Blanda i socker och maizena, samt vispa ner äggulorna. Sjud under ständig omrörning i ca 2 minuter. Sila ner blandningen i en bunke. Vispa i smöret, lägg över plastfolie och låt krämen svalna i kylskåp.
Montering
Stryk ett lager sylt på den understa tårtbottnen. Häll vaniljkräm över sylten och lägg på den mellersta tårtbottnen. Stryk på ett nytt lager sylt och ca 1 cm vispad grädde. Låt grädden bilda en liten kulle i mitten av tårtan. Lägg på den översta tårtbottnen och stryk ett tunt lager grädde runt hela tårtan. Täck med marsipan och dekorera som du önskar.
Inspireras av våra dekorationer. Eller använd din egen fantasi!
Cirkeltårta
Stansa ut marsipanrundlar i olika färger från ODENSE Marsipanlock. Täck tårtan. Vit tårta med hjärtan: Täck tårtan med ett vitt marsipanlock. Stansa ut en vit marsipanrundel och lägg den mitt på tårtan. Forma två hjärtan av ODENSE rosa Figurmarcipan och placera dem på marsipanrundeln. Dekorera rundelns kant med små, vita sockerkulor.
Så gör du en marsipanros
 1. Gör en tunn marsipanrulle och skär av små bitar. Forma en droppe till rosens mitt. Tryck ut marsipanbitarna till kronblad mellan två plastark. Bladen ska vara tunnare i ena sidan.
 2. Fäst det första bladet på mitten av droppen. Placera kronbladets tunna sida uppåt.
 3. Fäst flera blad runt droppen tills rosen är lagom stor.
 4. Böj ut kronbladens kanter.
 5. Rulla rosen mellan fingrarna tills du får ett bra avslut. Skär bort överflödig marsipan. 6. Klart!
Och så här gör du chokladblad
Välj ut några vackra blad, t ex från rosor. Smält lite blockchoklad på svag värme. Pensla choklad på bladens baksida där ådringen är som tydligast. Ta försiktigt loss rosenbladet när chokladen stelnat.

Relaterade recept