Svårighetsgrad
Arbetstid
40 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
40 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Tryffelkaka 8

En härlig smak av äkta choklad gör denna kaka till något utöver det vanliga. Supergod till kaffe och eventuell avec.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret.
  3. Rör samman socker, kakao, vanilj och mjöl. Knäck i ägg och rör ner tillsammans med det smälta smöret.
  4. Häll i en springform, ca 18 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Gör nu tryffeln. Koka upp grädde. Lägg i smör. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med salt så att allt smälter.
  6. Häll tryffeln på kakan och låt stelna.
  7. Vispa grädde, lägg över i en serveringsskål och rör ned chokladsåsen.

Tips

Testa också att blanda ODENSE Kolasås i den vispade grädden som tillbehör.

Relaterade recept

Produkter i receptet