Svårighetsgrad
Förberedelsetid
45 minuter
Total tid
1 timmar

Kokoskonfekt med salt kola 14

Ingredienser

Receptet är beräknat för 14 st

Så här gör du

  1. Blanda/knåda ihop mandelmassa med riven kokos. Låt vila.
  2. Häll sockret i en gryta och hetta upp på hög värme tills det karamelliseras och blir ljusbrunt.
  3. Sänk därefter temperaturen och tillsätt creme fraiche och glukos. Koka upp till 105°C och kyl därefter ned till 40°C. Vispa i smöret för att få en helt slät och läcker kola.
  4. Täck grytan med kola med plastfolie och ställ åt sidan (kolan kan med fördel göras dagen före och stå framme i rumstemperatur). Den kan bli för hård och svårarbetad om den förvaras i kyl.
  5. Kavla ut mandelmassan till en rektangel på ca 8 x 14 cm och skär sedan till 12-14 mindre bitar á ca 2 x 4 cm. Doppa bitarna i tempererad choklad (upp till kanten) och häll därefter kolan i en spritspåse och spritsa ett vackert mönster på toppen av bitarna.
  6. Dekorera med flingsalt och kokosflagor

Tips

Glukosen använder du för att göra kolan mjuk och seg utan kristaller

Produkter i receptet