Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
6 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 112 recensioner

Nötmaräng med nougatkräm 14

Bjud dina gäster på en lyxig nötmaräng med len nougatkräm. En elegant dessert som imponerar både till smak och utseende! Bottnarna bakas med ODENSE Mandelmassa, som fylls med en krämig nougatkräm med toner av hasselnöt och kaffe. Dekorera med hasselnötskräm, ODENSE Choko Karamel och ett stänk av ODENSE Guldpulver för en glittrande finish. Perfekt dessert till fest, nyår, födelsedagar eller när du helt enkelt vill bjuda på något extra gott!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 14 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Nötbotten:

  1. Börja med att lägga hasselnötterna i en mixer och mixa tills de är fint malda.
  2. Riv mandelmassan grovt.
  3. Lägg mandelmassan i en skål med de mixade hasselnötterna, florsocker, vetemjöl och blanda väl.
  4. Lägg äggvitorna i en ny skål och vispa hårt.
  5. Tillsätt gradvis sockret och vispa tills det blir maräng.
  6. Vänd mandelmassablandningen i marängen, bred ut massan på två plåtar med bakplåtspapper i runda cirklar ca. 20 diameter. (Alternativt i två smorda springformar med bakplåtspapper i botten).
  7. Grädda nötbottnarna i 140°C i ca. 1 timme.
  8. Låt svalna på galler.

Nougatkräm:

  1. Koka upp vispgrädden i en liten kastrull. Ta bort från plattan.
  2. Skär nougaten i tärningar och låt den smälta i den varma grädden.
  3. Lös upp kaffet i kokande vatten och rör ner det i nougatblandningen.
  4. Ställ nougatkrämen i kylen i minst 3 timmar (gärna över natten).

Montering och dekoration:

  1. Ta försiktigt bort bakplåtspappret från bottnarna och lägg en botten på ett fat eller en plåt.
  2. Vispa nougatkrämen tills den är lätt och luftig.
  3. Bred ut hälften av nougatkrämen på ena botten och lägg den andra botten ovanpå.
  4. Bred ut resten av nougatkrämen på kakan och ställ in kakan i kylen några timmar innan servering.
  5. Dekorera med ODENSE Choko Karamel och ODENSE Guldpulver precis innan servering.

Tips

Om du hellre vill ha kakan mer söt eller inte gillar kaffesmaken kan du hoppa över kaffet.

Du kan smidigt förbereda nougatkrämen dagen innan, eftersom den kräver en kyltid på minst 3 timmar.

Hitta fler goda recept på läckra tårtor.

Relaterade recept

Produkter i receptet