Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 5 recensioner

Pumpakaka med nougat och vit choklad 1

Här har du receptet på en härlig pumpakaka, som passar perfekt att servera till efterrätt efter en god middag. Kakan påminner om en morotskaka till konsistens och smak, men istället för rivna morötter har vi tillsatt riven pumpa och mjuk nougat i smeten. Servera tillsammans med en klick vispad grädde med vit chokladsås. Underbart gott! Speciellt under de svala höstdagarna.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 1 st

  • Pumpakaka

  • 200 g grovt riven Hokkaidopumpa (ca. ½ pumpa)
  • 200 g Brun farin
  • 100 g rumstempererat Smör
  • 3 Ägg
  • 200 g Vetemjöl
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Stött Kanel
  • 0,50 tsk Salt
  • Hvid chokoladecreme

  • 3 dl Vispgrädde

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Pumpakaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Halvera pumpan, ta bort skal och kärnor och riv pumpan på den grova sidan av ett rivjärn. Du behöver 200gram totalt.
  3. Vispa farinsocker, smör och nougat väl.
  4. Tillsätt äggen ett i taget, vispa allt eftersom.
  5. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner blandningen i smeten tillsammans med den rivna pumpan.
  6. Smöra eller klä en springform (ca 22 cm i diameter) med bakplåtspapper och fördela ut smeten i den.
  7. Grädda pumpakakan mitt i ugnen i ca. 30 minuter. Kontrollera med en potatissticka om kakan är gräddad. Om smeten fastnar, grädda kakan lite längre.
  8. Låt svalna på ett galler.

Vit chokladkräm

  1. Vispa grädden.
  2. Vänd ned vit chokladsås och fördela krämen i en spritspåse med tyll.

Servering

  1. Ta försiktigt ut kakan ur formen och lägg upp på ett fat.
  2. Dekorera tårtan med chokladkrämen.

Produkter i receptet