Nougatkladdkaka 10
En kladdig och chokladig dröm med len nougat från ODENSE. Den här kladdkakan är enkel att baka och blir garanterat en favorit på fikabordet. Toppa med guldpulver för en lyxig touch till fest, jul eller nyår. En ljuvligt krämig kaka som passar lika bra till dessert som till en mysig fikastund. Gott deluxe varje gång!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
-
Kladdkaka
- 150 g Smör
- 3 st Ägg
- 3 dl Socker
- 2 dl Vetemjöl
- 1 dl Kakao
- 2 tsk Vaniljsocker
- 1 krm Salt
-
Nougattäcke
-
Topping
- Oxalis
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Kladdkaka:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en springform ca. 21-22 cm i diameter.
- Smält smöret och ställ kastrullen åt sidan. Vispa ihop ägg och socker i en skål.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop till en slät smet.
- Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter.
Nougattäcke:
- Hyvla nougaten med en osthyvel och lägg skivorna över den varma kladdkakan.
- Bred ut nougaten över kakan. Låt nougaten stelna och kakan sätta sig, gärna i kylen, ett par timmar.
- Pudra över guldpulver, det är lättast med hjälp av en liten pensel. Garnera med oxalis.
Tips
Hitta fler goda recept på mjuka kakor inför jul.