Chokladpavlova 10
Pavlova är en vacker och god dessert som dessutom är superlätt att göra. Istället för en klassisk pavlova har vi här gjort en twist och haft i len choklad, men resultatet är densamma: en väldigt vacker tårta!
Pavlovatårtan sätts ihop i lager varvat med marängbotten, chokladvispad grädde och färska bär.
Den här tårtan passar som dessert för alla tillfällen!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
-
Maräng
- 4 Äggvita
- 250 g Socker
- 0,50 tsk Äppelcidervinäger eller annan vinäger
-
Topping
- 0,50 liter Vispgrädde
- Färska Bär
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Chokladmaräng
- Sätt på ugnen på 135 grader.
- Vispa äggvitorna till ett luftigt skum.
- Tillsätt sedan socker, en sked i taget, samtidigt som du vispar tills det blir en maräng.
- Tillsätt vinäger i marängen och vispa ytterligare ca. 5-10 minuter tills massan fått en seg och blank konsistens.
- Riv mandelmassa på ett rivjärn och vänd ner den i marängen med en slickepott.
- Rita tre cirklar ca. 22 cm i diameter på bakplåtspapper och bred ut marängen på de tre cirklarna med en palettkniv.
- Smält chokladen och bred ut den på de tre marängbottnarna. Använd en tandpetare eller en gaffel för göra ett fint marmormönster i din chokladpavlova.
- Grädda marängbottnarna i ugnen ca. 1 timme, tills de fått en gyllene färg.
Montering och dekoration
- Hacka 200 gram mörk choklad och blanda ihop med vispgrädde så att du får en härlig chokladvispad grädde.
- Lägg ihop pavlovatårtan med lager varvat med marängbotten, chokladvispad grädde och färska bär.
- Antingen kan du låta en vacker marängbotten pryda toppen av tårtan, eller så kan du dekorera med ett sista lager chokladvispad grädde och bär.