Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 14 recensioner

Chokladpavlova 10

Pavlova är en vacker och god dessert som dessutom är väldigt lätt att göra. Istället för en klassisk pavlova har vi här gjort en twist och haft i len choklad från ODENSE, men resultatet är densamma: en väldigt vacker tårta!
Pavlovatårtan sätts ihop i lager varvat med marängbotten, chokladvispad grädde och färska bär. Den här tårtan passar som dessert för alla tillfällen som till nyår, student eller födelsedag!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Chokladmaräng:

  1. Sätt på ugnen på 135°C.
  2. Vispa äggvitorna till ett luftigt skum.
  3. Tillsätt sedan socker, en sked i taget, samtidigt som du vispar tills det blir en maräng.
  4. Tillsätt vinäger i marängen och vispa ytterligare ca. 5-10 minuter tills massan fått en seg och blank konsistens.
  5. Riv mandelmassa på ett rivjärn och vänd ner den i marängen med en slickepott.
  6. Rita tre cirklar ca. 22 cm i diameter på bakplåtspapper och bred ut marängen på de tre cirklarna med en palettkniv.
  7. Smält chokladen och bred ut den på de tre marängbottnarna. Använd en tandpetare eller en gaffel för göra ett fint marmormönster i din chokladpavlova.
  8. Grädda marängbottnarna i ugnen ca. 1 timme, tills de fått en gyllene färg.

Montering och dekoration:

  1. Hacka 200 gram mörk choklad och blanda ihop med vispgrädde så att du får en härlig chokladvispad grädde.
  2. Lägg ihop pavlovatårtan med lager varvat med marängbotten, chokladvispad grädde och färska bär.
  3. Antingen kan du låta en vacker marängbotten pryda toppen av tårtan, eller så kan du dekorera med ett sista lager chokladvispad grädde och bär.

Tips

Bottnarna kan förberedas dagen innan, montera och garnera precis innan servering.

Hitta fler goda recept på tårtor.

Relaterade recept

Produkter i receptet