Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 3 recensioner

Honungsmuffins med nougatcreme 20

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

  • Honungsmuffins

  • 5 Ägg
  • 2,50 dl Socker
  • 0,50 dl Farinsocker
  • 250 g Smör
  • 1 dl Honung
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 0,50 tsk Kardemumma malen
  • 0,50 tsk Kanel malen
  • 6 dl Vetemjöl
  • Nougatcreme

  • 400 g Smör
  • 0,50 dl Baileys

Så här gör du

  1. Socker, farinsocker och ägg vispas tills det är vitt och luftigt.
  2. Smält smör och honung och tillsätt till äggvispet.
  3. Vänd försiktigt ned de övriga honungskakan i 175 grader i ca. 25 min i muffinsformar.
  4. NOUGATCREME: Rumstemperera nougat och smör och vispa samman till en luftig creme.
  5. Tillsätt Baileys och spritsa sedan cremen på de avsvalnade muffinsen.

Relaterade recept

Produkter i receptet