Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Geléhallon 25

Ingredienser

Receptet är beräknat för 25 st

  • 200 g tinade frysta Hallon
  • 1 dl Vatten
  • 300 g Socker
  • 90 g Honung
  • 10 g Citronsyra
  • 7 st Gelatinblad

Så här gör du

  1. Mixa hallonen och passera genom en sikt. Koka tillsammans med vattnet till 125 grader. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Blanda ner socker och honung och låt koka till 150 grader. Rör i citronsyra och smält sedan ner gelatinet.
  3. Fyll upp i mjuka gummiforma (t ex. iskubsformar, de måste vara mjuka). Låt stå och stelna i rumstemperatur i 1 dygn.
  4. Plocka ut gelehallonen och rulla i socker (skulle de vara svåra att få ut, så sätt dem snabbt i kyl eller frys). Dekorera med lite smält vit choklad.

Tips

Blanda ner lite citronsyra i sockret, så får du lite lätt syrliga gelehallon.

Relaterade recept

Produkter i receptet