Geléhallon 25
Ingredienser
Receptet är beräknat för 25 st
- 200 g tinade frysta Hallon
- 1 dl Vatten
- 300 g Socker
- 90 g Honung
- 10 g Citronsyra
- 7 st Gelatinblad
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Mixa hallonen och passera genom en sikt. Koka tillsammans med vattnet till 125 grader. Lägg gelatinbladen i blöt.
-
Blanda ner socker och honung och låt koka till 150 grader. Rör i citronsyra och smält sedan ner gelatinet.
-
Fyll upp i mjuka gummiforma (t ex. iskubsformar, de måste vara mjuka). Låt stå och stelna i rumstemperatur i 1 dygn.
-
Plocka ut gelehallonen och rulla i socker (skulle de vara svåra att få ut, så sätt dem snabbt i kyl eller frys). Dekorera med lite smält vit choklad.
Tips
Blanda ner lite citronsyra i sockret, så får du lite lätt syrliga gelehallon.