Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1 timmar
Total tid
5 timmar

Glassigt påskägg 8

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

Så här gör du

  1. Klä påskäggets båda insidor med plastfolie, och täck dem sedan med det rosa marsipanlocket. Släta ut och skär sedan bort överflödig marsipan.
  2. Vispa grädden. Blanda ner kondenserad mjölk, äggulor och vanilj. 
Riv chokladen och hacka nötterna fint. Rör ner choklad och nötter i glassmeten. Häll smeten i ägghalvorna och ställ in dem i frysen, ca en timme.
  3. Rör gärna om innan glassen har stelnat helt, och tryck sedan samman ägghalvorna. Låt glassen frysa klart i minst tre timmar.
  4. Kavla ut den vita marsipanen och tryck ut små cirklar.
  5. Ta ut glassen ur frysen och ta bort påskägget och plasten.
  6. Tryck fast de vita prickarna.
  7. Kavla ut den gula marsipanen och skär till ett långt band som du sätter över skarven i mitten av ägget.
  8. Skär ut ytterligare två band och forma dem till en rosett.
  9. Gör små kycklingar som du sätter på toppen.

Produkter i receptet