Påskägg med mörk choklad och Salt karamell 16
Älskar du kombinationen av choklad och mandelmassa? Då måste du testa det här receptet på läckra påskägg! Äggen är rullade på mandelmassa, doppade i mörk choklad och toppade med strössel i smak av Salt Karamell. Enkla att göra, roliga att bjuda på och otroligt goda att äta. Bjud din familj och dina vänner på hemgjort påskgodis.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 16 st
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Knåda ihop mandelmassan med Salt karamell strössel.
- Dela mandelmassan i 16 bitar à 12 gram eller 8 bitar à 25 gram, och rulla dem i äggrullaren eller för hand. Om möjligt, låt gärna äggen vila under plastfolie till nästa dag.
- Smält eller temperera den mörka chokladen och doppa äggen i den. Dekorera äggen med strösslet Salt karamell innan chokladen stelnar så strösslet fastnar.
Tips
Hitta alla våra recept för påsk.
Läs mer om hur du tempererar choklad under Tips & Trix.
Det är alltid lättare att temperera 200-400 g choklad åt gången än små mängder. Har du överbliven choklad kan du alltid använda den vid ett senare tillfälle.