Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 6 recensioner

Påskägg med mörk choklad och Salt karamell 16

Älskar du kombinationen av choklad och mandelmassa? Då måste du testa det här receptet på läckra påskägg! Äggen är rullade på mandelmassa, doppade i mörk choklad och toppade med strössel i smak av Salt Karamell. Enkla att göra, roliga att bjuda på och otroligt goda att äta. Bjud din familj och dina vänner på hemgjort påskgodis.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 16 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Knåda ihop mandelmassan med Salt karamell strössel. 
  2. Dela mandelmassan i 16 bitar à 12 gram eller 8 bitar à 25 gram, och rulla dem i äggrullaren eller för hand. Om möjligt, låt gärna äggen vila under plastfolie till nästa dag.
  3. Smält eller temperera den mörka chokladen och doppa äggen i den. Dekorera äggen med strösslet Salt karamell innan chokladen stelnar så strösslet fastnar.

Tips

Hitta alla våra recept för påsk.

Läs mer om hur du tempererar choklad under Tips & Trix.

Det är alltid lättare att temperera 200-400 g choklad åt gången än små mängder. Har du överbliven choklad kan du alltid använda den vid ett senare tillfälle.

Relaterade recept

Produkter i receptet