Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
50 minuter
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Påskägg med nougatcrunch 10

Himmelskt goda påskägg som är så enkla att göra att alla i familjen kan vara med. Mandelmassa och nougatcrunch är en superbra kombo som verkligen lyfter smakerna.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

Så här gör du

  1. Hacka de brända mandlarna grovt. Blanda dem med nougat, och rulla massan till 10 små kulor. Lägg dem i frysen i 20-30 minuter, eller tills de är frysta.
  2. Dela mandelmassan i 10 bitar, och platta till dem lite lätt. Forma dem om den iskalla nougatmassan som påskägg, och lägg dem på bakplåtspapper.
  3. Täck äggen med tempererad choklad. Fyll en liten spritspåse eller en fryspåse med den smälta vita chokladen. Klipp ett litet hål, och gör mönster på äggen. Strö över lite hackade brända mandlar innan chokladen stelnat.
  4. Låt chokladen sätta sig och servera sedan kylskåpskalla.

Tips

Här hittar du alla våra påskrecept.

Relaterade recept

Produkter i receptet