Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 20 recensioner

Lyxiga kanelbullar med mandelmassa 12

Här är ett recept på riktigt lyxiga kanelbullar med mandelmassa! Mandelmassan gör bullarna extra saftiga. Perfekt att servera när du vill imponera på dina gäster!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

  • 1 st Kronjäst för söta degar
  • 5 dl Mjölk
  • 1 tsk Salt
  • 1 dl Socker
  • 150 g Smör , rumstempererat
  • 1,50 tsk Kardemumma, stött
  • 15 dl (860-940g) Vetemjöl special
  • Fyllning

  • 100 g Smör , rumstempererat
  • 1 msk Kanel , malen
  • Garnering

  • 1 Ägg
  • Florsocker

Så här gör du

  1. Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölk/smörblandningen och rör försiktigt till jästen är upplöst.
  2. Tillsätt salt, strösocker, kardemumma. Rör ner mjölet, lite i taget, tills du får en smidig konsistens på degen. Låt jäsa under bakduk i 30-40 min.
  3. Ta upp degen på mjölat bord, bearbeta den med händerna och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 1-1.5 cm tjock.
  4. Bred ett lager av det rumsvarma smöret på plattorna, strö över den rivna mandelmassan, strösocker och sedan kanel. Rulla ihop och skär i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg i bullformar och låt jäsa ca 45 min. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 min.

Tips

Testa också våra vetebullar med sötsyrlig blåbärsfyllning och vetebullar med chokladfyllning.

Relaterade recept

Produkter i receptet