Svårighetsgrad
Förberedelsetid
1 timmar
Total tid
2 timmar

Lyxiga kanelbullar 12

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

  • 1 st KronJäst för söta degar
  • 5 dl Mjölk
  • 1 tsk Salt
  • 1 dl Socker
  • 150 g Smör , rumstempererat
  • 1,50 tsk Kardemumma, stött
  • 15 dl (860-940g) Vetemjöl special
  • Fyllning

  • 100 g Smör , rumstempererat
  • 1 msk Kanel , malen
  • Garnering

  • 1 Ägg
  • Florsocker

Så här gör du

  1. Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölk/smörblandningen och rör försiktigt till jästen är upplöst.
  2. Tillsätt salt, strösocker, kardemumma. Rör ner mjölet, lite i taget, tills du får en smidig konsistens på degen. Låt jäsa under bakduk i 30-40 min.
  3. Ta upp degen på mjölat bord, bearbeta den med händerna och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 1-1.5 cm tjock.
  4. Bred ett lager av det rumsvarma smöret på plattorna, strö över den rivna mandelmassan, strösocker och sedan kanel. Rulla ihop och skär i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg i bullformar och låt jäsa ca 45 min. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 min.

Tips

Testa också våra vetebullar med sötsyrlig blåbärsfyllning och vetebullar med chokladfyllning.

Produkter i receptet