Svårighetsgrad
Arbetstid
10 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
10 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Mandelpesto på surdegsbaguette 1

Mandelpesto på surdegsbaguette - en smakrik och krämig röra med basilikadoft, fin sälta från parmesan och ett härligt nötigt djup från mandelmassa. En oväntad men utsökt twist på klassisk pesto, som lyfter vilken baguette som helst till nästa nivå. Perfekt som förrätt, till plockbrickan eller som ett smakfullt tillbehör till soppan.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 1 st

  • Mandelpesto

  • 1 burk Basilika
  • 1 st klyfta Vitlök
  • 20 g riven Parmesan
  • 1,50 dl oliv Oljor
  • Balsamvinäger
  • Salt och peppar
  • 1 Baguette

Så här gör du

Håll skärmen tänd
Mandelpesto
  1. Riv mandelmassa och vitlök. Mixa samman basilika, vitlök och mandelmassa med olivoljan. Tillsätt parmesan.
  2. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Häll upp på en fin glasburk. Servera på en baguette, gärna med en god skinka.

Relaterade recept

Produkter i receptet