Spröda mandelmassachips 8
Saknar du inspiration till ett gott snacks? Prova vårt recept på krispiga marsipanchips med salt och örter. Toppa dem med färsk basilika, rosmarin, timjan och flingsalt för extra smak och färg. De spröda chipsen är perfekta att njuta av som de är, men passar också utmärkt tillsammans med andra läckerheter på ett appetizerbord. Servera dem med en ostbricka, oliver och tapenade eller ett charkfat. Den salta, söta och kryddiga marsipanen kompletterar dessa inslag på ett fantastiskt sätt och skapar en underbar smakupplevelse.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
-
Mandelmassachips
-
Topping/Kryddörter
- Basilika färsk
- Timjan färsk
- Rosmarin färsk
- Flingsalt
- 1 dl Olja (raps- eller solrosolja)
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Mandelmassachips
- Lägg mandelmassan i frysen en halvtimme innan användning, då är det enklare att skära riktigt tunna skivor
- Skär tunna skivor och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Ju tunnare skivor desto sprödare chips.
- Baka i 180°C under ca 8-10 minuter tills de fått en härlig gyllene färg.
- Pensla chipsen med olja och strö salt och örter över.
Tips
Lägg marsipanen i frysen i cirka 1 timme och låt den tina i ungefär 5 minuter före användning. Då blir den lättare att skära i tunna skivor.
Förvara chipsen torrt i en burk med lock så suger de inte åt sig fukt och blir mjuka. (I upp till 5 dagar)
Hitta fler recept på Cookies och Småkakor här.