Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
25 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 5 recensioner

Spröda mandelmassachips 8

Perfekt till välkomstdrinken eller ostbrickan.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Lägg mandelmassan i frysen en halvtimme innan användning, då är det enklare att skära riktigt tunna skivor.
  2. Skär tunna skivor och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Ju tunnare skivor desto sprödare chips.
  3. Baka i 180°C under ca 8-10 minuter tills de fått en härlig gyllene färg.
  4. Pensla chipsen med olja och strö salt och örter över.

Tips

Förvara chipsen torrt i en burk med lock så suger de inte åt sig fukt och blir mjuka. (I upp till 5 dagar)

Produkter i receptet