Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Glasswish med ingefärshallon, rostad mandel och Kolasås 4

Man tröttnar aldrig på glass! I detta recept kombinerar vi hallon och ingefära till en syrlig och kryddig puré, servera tillsammans med ODENSE Kolasås. Den oväntade smakkombinationen är enkel att göra men imponerar stort på dina gäster. Perfekt som en festlig dessert efter middagen eller som en lyxig glassvariant under sommaren.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 4 personer

  • Ingefärshallon

  • 3 dl Frysta Hallon
  • 2 msk Socker
  • 2 tsk Ingefära
  • Tillbehör och servering

  • Glass med kolasmak
  • Vispad grädde
  • Mandelspån rostade

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Ingefärshallon:

  1. Smält hallon tillsammans med socker och ingefära i en kastrull på medelhög värme tills det har blivit en puré.

Tillbehör och servering:

  1. Häll upp hallonpurén i skålar. (Du kan välja att servera varm som kall).
  2. Skopa upp önskad glass och lite grädde i skålarna.
  3. Toppa med ODENSE Kolasås och mandel.

Tips

Du kan servera din hallonpuré både varm som kall.

Förvara den i en sluten glasburk för längre hållbarhet.

Hitta fler goda recept på desserter.

Relaterade recept

Produkter i receptet