Glasswish med ingefärshallon, rostad mandel och Kolasås 4
Man tröttnar aldrig på glass! I detta recept kombinerar vi hallon och ingefära till en syrlig och kryddig puré, servera tillsammans med ODENSE Kolasås. Den oväntade smakkombinationen är enkel att göra men imponerar stort på dina gäster. Perfekt som en festlig dessert efter middagen eller som en lyxig glassvariant under sommaren.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 4 personer
-
Ingefärshallon
- 3 dl Frysta Hallon
- 2 msk Socker
- 2 tsk Ingefära
-
Tillbehör och servering
- Glass med kolasmak
- Vispad grädde
- Mandelspån rostade
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Ingefärshallon:
- Smält hallon tillsammans med socker och ingefära i en kastrull på medelhög värme tills det har blivit en puré.
Tillbehör och servering:
- Häll upp hallonpurén i skålar. (Du kan välja att servera varm som kall).
- Skopa upp önskad glass och lite grädde i skålarna.
- Toppa med ODENSE Kolasås och mandel.
Tips
Du kan servera din hallonpuré både varm som kall.
Förvara den i en sluten glasburk för längre hållbarhet.
Hitta fler goda recept på desserter.