Svårighetsgrad
Arbetstid
45 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
6 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 15 recensioner

Hemgjord glass med mandelmassa och Tutti Frutti 6

Vill du göra god glass utan glassmaskin? Då måste du testa detta enkla recept på hemmagjord glass med mandelmassa! Perfekt för dig som vill imponera med en krämig glassdessert. Toppa med Tutti Frutti strössel från ODENSE för extra lyx, perfekt till fest! Med sin lena konsistens och goda smak av mandelmassa blir glassen garanterat en succé till efterrätt!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 6 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Glass:

  1. Knåda in strösockret väl i mandelmassan. Du kan välja att tillsätta vatten, lite i taget under omrörning för att underlätta processen. Knåda tills blandningen har en tunn, grötliknande konsistens. Var noga med att inte göra blandningen för flytande.
  2. Vispa äggulor med socker fluffigt i en skål.
  3. Blanda ner mandelmassan i bladningen.
  4. Vispa vispgrädden tills den blir fast men inte för fast. Vänd ner i äggblandningen.
  5. Frys in glassen. Efter 4-5 timmar är den klar att serveras.

Topping:

  1. Strössla din glass med ODENSE Strössel Tutti Frutti innan servering.

Tips

Toppa din glass med Nougatsås eller valfri glassås från ODENSE. 

Hitta fler goda glassrecept på desserter.

Relaterade recept

Produkter i receptet