Hemgjord Stracciatella glass 14
Vem älskar inte smaken av en krämig Stracciatella? Här är receptet på din alldeles egna hemgjorda stracciatella-glass i glassmaskin, perfekt som en svalkande efterrätt! Passar både en varm sommardag eller till firandet.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 14 personer
-
Glass
- 3 dl Vispgrädde
- 7 dl Mjölk 3,0%
- 30 g Glukossirap
- 200 g Socker
- 160 g Pastöriserade äggulor
- 0,50 st Vaniljstång
-
Dekoration
-
ODENSE Chokladsås 250g (eller valfri glassås)
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Värm vispgrädde, mjölken, glukossirap och 100 gram socker i en kastrull tills det börjar koka.
- Vispa lätt ihop äggulor, 100 g socker och kornen från vaniljstången i en bunke (tillsätt den tomma stången i gräddblandningen).
- Häll långsamt den varma gräddblandningen i äggulorna under omrörning och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm grädden till 82 grader under ständig omrörning. Ta omedelbart bort kastrullen från värmen och sila grädden. Låt smeten svalna i kylskåpet, om det behövs tills nästa dag.
- Häll grädden i glassmaskinen och låt den gå tills smeten har en mjuk konsistens.
- Smält chokladen och häll/ringla ner i glassen så att chokladen går sönder till små flingor.
- Fördela glassen i 2 springformar med en diameter på 20 cm och frys in dem direkt, i minst 4 timmar.
Tips
Glassen kan förberedas dagen innan. Använd gärna ett lock eller plastfolie i frysen för en längre hållbarhet.
Hitta fler glassrecept under Desserter!