Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
6 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 11 recensioner

Hemgjord Stracciatella glass 14

Vem älskar inte smaken av en krämig Stracciatella? Här är receptet på din alldeles egna hemgjorda stracciatella-glass i glassmaskin, perfekt som en svalkande efterrätt! Passar både en varm sommardag eller till firandet.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 14 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Värm vispgrädde, mjölken, glukossirap och 100 gram socker i en kastrull tills det börjar koka.
  2. Vispa lätt ihop äggulor, 100 g socker och kornen från vaniljstången i en bunke (tillsätt den tomma stången i gräddblandningen).
  3. Häll långsamt den varma gräddblandningen i äggulorna under omrörning och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm grädden till 82 grader under ständig omrörning. Ta omedelbart bort kastrullen från värmen och sila grädden. Låt smeten svalna i kylskåpet, om det behövs tills nästa dag.
  4. Häll grädden i glassmaskinen och låt den gå tills smeten har en mjuk konsistens.
  5. Smält chokladen och häll/ringla ner i glassen så att chokladen går sönder till små flingor.
  6. Fördela glassen i 2 springformar med en diameter på 20 cm och frys in dem direkt, i minst 4 timmar.

Tips

Glassen kan förberedas dagen innan. Använd gärna ett lock eller plastfolie i frysen för en längre hållbarhet.

Hitta fler glassrecept under Desserter!

Relaterade recept

Produkter i receptet