Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
4,5 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Glass med nougat och Salt karamell 6

Finns det något godare än hemmagjord glass? Med detta recept på nougatglass med kolasås får du en krämig och lyxig efterrätt! Smakar precis lika läckert som den låter. Du behöver en glassmaskin – men resultatet är så värt det!

Den lena nougatsmaken kombineras med en söt och fyllig kolasås, vilket gör glassen perfekt både till fest och till en mysig sommarkväll. Servera i en klassisk våffla eller som en elegant dessert i skål – du bestämmer!

Vill du ta smaken till nästa nivå? Tillsätt en klick salt kolasås för den perfekta balansen mellan sött och salt, eller toppa med chokladsås, hackade nötter eller färska bär.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 6 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Vispa äggulor och socker fluffigt och skummigt. Koka upp mjölken och smält nougaten i den. Vispa ner den varma nougatmjölken i äggblandningen och tillsätt grädde.
  2. Låt glassen svalna och frys in i en glassmaskin. Rör i kolasåsen när konsistensen är mjuk.
  3. Frys in glassen i minst 4 timmar och gör fina glasskulor att servera.
  4. Toppa med ODENSE Kolasås och strösslet Salt Karamell, eller din favorittopping!

Tips

Testa också att lägga en kula glass i en våffelstrut (glassen ska vara väl fryst) och doppa den i smält choklad.

Hitta fler av våra goda glassrecept under Desserter.

Relaterade recept

Produkter i receptet